Pelletkachels
Een pelletkachel heeft een zichtbare vlam welke je via een klein raampje kunt zien. Een pelletkachel lijkt erg veel op houtkachels maar zijn er belangrijke verschillen. Hierdoor kun je dus genieten van een gezellig warm vuur in de woonkamer maar hoef je hier geen zwaar werk voor te verrichten zoals het maken van houthaksels en deze op te bergen. Meer over pelletkachels vind je op Premie-Pelletkachel.be.
Voordelen
- Pelletkachels zijn te verkrijgen in verschillende maten, kleuren en stijlen. Aangepast aan de stijl van jouw huis en de noden.
- De kachels ontwikkelen veel minder rook dankzij de unieke manier van verbranden.
- Dit is een kachel die de ruimte makkelijker warm maakt, zonder zelf extreem warm te worden. De buitenkant van de kachel warmt veel minder op dan bij een houtkachel, waardoor je hem dichtbij de muur kunt plaatsen. Zo is de kachel ook veiliger voor kinderen en huisdieren.
- Een pelletkachel stoot veel minder schadelijke gassen uit. De samengeperste pellets branden efficiënter dan houtblokken waardoor minder schadelijke gassen vrijkomen.
- Houtpellets worden gemaakt uit samengeperste houtkrullen en zaagsel. Zo wordt enkel hout gebruikt dat als afval beschouwd wordt. Er worden dus geen bomen gekapt om pellets van te maken. Je helpt eigenlijk de houtindustrie met het opruimen van ‘restafval’ terwijl je op een goedkopere manier jouw huis verwarmt! En verspil je dus een pak minder geld aan verwarmingskosten. Een gezin bespaart al snel €50 per maand op de verwarmingskosten na de aankoop van een pelletkachel.
Een goed geïsoleerde woning is een genot
Tochtige kozijnen en ramen zijn een gruwel voor bewoners. En een kachel die de hele dag staat te stoken zonder dat je het idee hebt dat het warm wordt in huis. Als dit je herkenbaar voorkomt dan wordt het tijd om eens aan goede isolatiemateriaal met de juiste Rc-waarde te gaan denken. Je zult merken dat je na de isolatie van je huis veel meer genet van het comfort in je eigen huis. Bovendien zal een goed geïsoleerde woning veel minder energie verbruiken en dat merk je dan weer in de afrekening van de energiekosten. Tot slot draag je je steentje bij aan een beter milieu.