Zonneboiler

Als je zonneboiler gaat kopen dan zal je volop kunnen profiteren van de voordelen. Het is goed om te ontdekken hoe je een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld met het aanschaffen van een set zonnecollectoren. Er wordt minder CO2 geproduceerd en de zonne-energie welke dagelijks naar onze aarde komt wordt op een positieve manier omgezet naar stroom of warm water. Natuurlijk zal je ook een lagere energierekening krijgen en kun je zelfs geld terugkrijgen van je energiemaatschappij als je meer energie aan het net levert dan dat je verbruikt. Dit wordt ook wel ‘stroom injecteren’ genoemd. Meer over de zonnepaneel.

containeroverslag

Ook zonneboilers komen in bulk in grote zeecontainers vanuit Maleisië en/of China voornamelijk.

Enkele extra voordelen van zonneboilers

Natuurlijk kun je volop gaan genieten van de voordelen welke er altijd zullen zijn als je voor een zonneboiler gaat kiezen. Dit jaar zijn er echter ook nog een aantal financiële voordelen als je voor een collector gaat kiezen. Zo is er de energie premie. De investering moet minimaal 2.500 euro zijn en het voordeel is dan vaak 10%.

Voor agrariërs zijn er ook nog voordelen als ze nog schuren hebben met asbest erop. Vroeger kon je een premie van 3 euro per vierkante meter. Hoewel dit misschien niet hoog lijkt is het wel een mooi bedrag als je een groot dak hebt.

Als ondernemer kun je ook gebruik maken van aftrekken. Hiermee is het mogelijk om een deel van de investering te verrekenen. Een boekhouder kan je hier vaak uitstekend over voorlichten.