Glas

Via een haven kunnen er allerlei producten worden geïmporteerd, denk hierbij aan glas, glazen maar ook aan namaakglas zoals plexiglas en dergelijke.

Prijzen van glas door import

Hoe duur is enkel glas? Zoals iedere soort glas wordt enkel glas ook op maat gemaakt. Hierdoor duurt de productie ervan een aantal weken. Ondanks dat veel mensen op dit moment kiezen voor dubbel glas (HR+ glas), wordt enkel glas ook nog steeds gebruikt. De reden hiervoor is dat enkel glas erg goedkoop is in vergelijking met dubbelglas, en kost het al €55 euro per m2 voor gewoon hr glas. Anderzijds moet je de afweging maken of je kiest voor een goedkopere prijs (glas uit België) of een betere kwaliteit (glas uit het buitenland, of België). En heb je met enkel glas ook hogere stookkosten. Denk aan bijv. glas van Pilkington, welke een moederbedrijf heeft in Japan.

containerschip

Ook glas wordt geïmporteerd en kan op zo een schip zoals op de foto de haven binnen komen.

Kiezen voor import enkel glas

Waarom kies je voor enkel glas? Het komt steeds meer voor dat er wordt gekozen voor dubbelglas. De reden hiervoor is dat het duurzaam is. Verder zorgt het gebruik van dubbelglas voor minder energiekosten. Anderzijds kan er ook de keuze worden gemaakt voor enkel glas voor diverse redenen, maar je moet wel rekening houden met het feit dat enkel glas slecht isoleert. Aangezien isolatie van cruciaal belang is, is het raadzaam om goed na te denken voordat je kiest voor enkel glas en je afvraagt of isolatieglas wellicht beter is.

Kosten enkel glas

Welk aspect bepaalt de prijs van enkel glas? De prijzen van enkel glas kunnen erg verschillen, doordat er verschillende leveranciers zijn. Bovendien heb je ook te maken met diverse maten wat er voor zal zorgen dat de prijs behoorlijk zal verschillen. De prijzen van enkel glas worden per vierkante meter bepaalt en betaal je minimaal €20 euro per vierkante meter voor enkel glas. Na een bepaalde tijd zul je merken dat enkel glas matig isoleert. Om dit op te lossen kan je ervoor kiezen om een dikker gordijn te plaatsen. Het aanschaffen van een isolatiefolie is ook een goede optie om de algehele isolatie te verbeteren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit te combineren. Of zoals veel mensen doen, direct te kiezen voor dubbelglas. Op zich is er geen verschil in prijs tussen import glas en glas dat hier gemaakt wordt.

Welke kenmerken hebben superieure ramen uit het buitenland?

De beglazing van de standaard superieure topkwaliteit heeft een beglazing met een Ug-waarde van 1,1. Doordat de prijs kwaliteit verhouding zo goed is, kiezen meer dan 80 procent van alle bouwers vandaag de dag voor deze import ramen en deuren. Het glas is vier millimeter dik en heeft een spouwruimte van 15 millimeter. Vervolgens zit er weer een glasplaat van vier millimeter dik. Hierdoor ontstaat de isolatiewaarde van 1,1. Een raam van vandaag de dag moet natuurlijk een goede isolatie bieden.

Enkele keuze opties!

Je kunt kiezen voor ondoorzichtig melkglas. Hiermee krijg je meer privacy. Ook kun je kiezen voor een driedubbel glas met een Ug waarde van 0,6. Het is daardoor een nog beter isolerend glas of deur. Ook kunt je kiezen voor gelaagd veiligheidsglas. Je kunt dan nog rustiger slapen en met een veiliger gevoel jouw woning verlaten. Daarnaast is er ook nog zonwerend glas en geluidsisolerend glas.

Glas voor dakkapellen

De meeste dakkapellen worden standaard geleverd met HR++ glas. Dit is hoogrendementsglas met een erg goede isolatiewaarde. Het isolatiemateriaal is dus erg belangrijk. Wil je er echter speciaal glas in laten zetten, zoals zonwerend glas of geluiddempend glas, dan betaal je automatisch meer. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper glas met een lagere isolatiewaarde, maar vooral als je dakkapel van kunststof is gemaakt is dit eigenlijk zonde. Om de warmte in je zolder optimaal te gebruiken, kun je beter zorgen voor een goede isolatie.

Glas wassen

Glasbewassing, om heerlijk naar buiten te kijken! Het is belangrijk om mooie en schone ramen te hebben. Ramen waar je heerlijk naar buiten kunt kijken. Glasbewassing is belangrijk voor iedereen. Ieder huis en ieder bedrijf moet glasbewassing te doen. Ook is het belangrijk om dit met grote regelmaat te doen. Hierdoor is het mogelijk om te zorgen voor een goed en mooi huis of bedrijf. Ontdek de mogelijkheden en zie ook hoe jij volop van een mooi schoon raam kunt genieten. Het is toch heerlijk om naar buiten te kijken en dan om eens goed weg te dromen. Of gewoon om van het geweldige uitzicht en het mooie weer te genieten. Het is heerlijk om te zien hoe een glasbewassing bedrijf je kan helpen om schone ramen te krijgen en te houden.

Glasbewassing is het laten reinigen van je ramen. Hier wordt in de regel een spons bij gebruikt en een schoonmaakmiddel. Het schoonmaakmiddel gaat in het water en wordt zo op het glas aangebracht. Een wisser zorgt ervoor dat het water weer van het raam afgaat, samen met het vuil en het schoonmaakmiddel. Vervolgens zal een zachte doek de laatste waterresten weghalen. Een professional kan in een snelle tijd vele ramen schoonmaken. Het is heerlijk om te zien!