Forwarding

In Zeebrugge zijn verschillende expeditiebureaus betrokken bij de organisatie en inklaring van zeer uiteenlopende soorten transport. De voorbije jaren hebben de expediteurs in hoog tempo geïnvesteerd in magazijnen en douanehuizen om aan de toenemende behoeften en eisen van de klanten te voldoen. Vervoersagenten zijn ook verantwoordelijk voor opslag en distributie, grensinspectieposten, fiscale vertegenwoordiging en groupage van overzeese ladingen (NVOCC, niet-werkende gemeenschappelijke carriers). De op Zeebrugge gebaseerde expeditiebedrijven zijn middelgrote ondernemingen met zeer gemotiveerd personeel, wat een sterk gepersonaliseerde service garandeert.

Overslag

Forwarding is erg gebruikelijk op havens over de hele wereld.

Via deep-sea containerdiensten is Zeebrugge verbonden met ongeveer 70 directe aanloophavens op andere continenten. In dit opzicht bieden verschillende rederijen ‘Zeebrugge Bills of Lading’ aan, wat vooral administratief en fysiek tijdwinst oplevert voor de geadresseerden. De belangenorganisatie VEREXZ biedt een platform voor overleg en samenwerking met de aangesloten expediteurs.

Douane

De Douane heeft verschillende kadekantoren in het havengebied van Brugge – Zeebrugge, waar invoer, uitvoer en doorvoer van goederen worden gecontroleerd. Goederen kunnen tijdelijk op alle terminals worden opgeslagen voordat ze worden afgeleverd of opnieuw worden verzonden. De overgrote meerderheid van de magazijnen en de terminals zijn officieel erkend als “Entrepôts”.

De douaneformaliteiten in Zeebrugge worden op een correcte, snelle en flexibele manier uitgevoerd.

De douane in Zeebrugge gebruikt elektronische gegevensverwerkingssystemen zoals SADBEL en GCZ (Goods Comptability Zeebrugge) voor een vlotte elektronische douaneafhandeling. Ga ook naar Douane België.