Cruises

Voor internationale toeristen biedt de haven van Zeebrugge toegang tot de vele historische steden en plaatsen in België. Elk jaar brengen zo een 45 cruiseschepen meer dan 70.000 passagiers naar de zeehaven van de historische stad Brugge.

Het zijn twee belangrijke factoren waarom Zeebrugge een bestemmingshaven is voor cruiseschepen. De rederij verkort de locatie van de haven direct aan de kust de toegangstijd tot een minimum omdat het schip niet hoeft af te wijken van zijn route op de Noordzee. Voor de passagier biedt Zeebrugge de snelste toegang tot de vele historische steden in België: Brugge, Gent, Antwerpen, de Belgische hoofdstad Brussel, de voormalige slagvelden van Waterloo, Ieper en Bastogne.

Veerpont

Bij de haven van Zeebrugge meren ook veerponten en grote cruiseschepen aan.

Zeebrugge biedt het voordeel dat het op korte afstand ligt van enkele van de belangrijkste historische en toeristische steden in West-Europa: 15 km van Brugge, 50 km van Gent en slechts 100 km van zowel Brussel als Antwerpen. Voor elk cruiseschip in Zeebrugge zijn een of twee van deze steden het onderwerp van de interessante onshore excursies van een halve dag of een hele dag.

De middeleeuwse setting maakt Brugge een unieke plek in Europa. Deze perfect bewaard gebleven stad wordt vaak ook het Venetië van het noorden genoemd. Vol met interessante architectuur en fascinerende keienstraten, doorkruist door rustige grachten, is Brugge de droom van een toerist. Chocolade en lokale lekkernijen zijn overal te vinden, net als vele musea, restaurants en pubs.

In Zeebrugge meren cruiseschepen aan bij de Leopold II-dam of in het Albert II-dok, beide gelegen in de westelijke voorhaven, op ongeveer 2 km van het treinstation. Taxi’s en pendelbussen zijn permanent beschikbaar aan de kadezijde.

Toeristische informatie: www.brugge.be
Informatie over aankomsttijden: www.portofzeebrugge.be